ΤΑ ΛΕΥΚΑ ΕΙΔΗ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΛΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΝΕΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ

Οι ξενοδοχειακές σειρές λευκών ειδών συνηθίζεται να είναι… λευκές. Δεν είναι μόνο για λόγους εύκολου μαζικού καθαρισμού αλλά και γιατί το λευκό δίνει την απόλυτη αίσθηση καθαριότητας που επιζητά ο πελάτης από τις πετσέτες, τα μπουρνούζια, τα σεντόνια, τις μαξιλαροθήκες.

Πέρα από το χρώμα όμως, εδώ θα βρείτε χρήσιμες συμβουλές για το πώς να επιλέξετε τη σωστή ποιότητα για κάθε είδος.

ΒΑΜΑΒΑΚΕΡΑ ΣΕΝΤΟΝΙΑ

Η ποιότητα των λευκών ειδών είναι το πρωταρχικό κριτήριο επιλογής για διάφορους λόγους: υγιεινής, άνεσης αλλά και αντοχής. Για τα σεντόνια, το βαμβάκι είναι μονόδρομος. Είναι το ευγενέστερο και πιο αγνό φυτικό υλικό το όποιο έρχεται σε επαφή με το σώμα χωρίς βλαβερές συνέπειες. Προσφέρει δροσιά το καλοκαίρι και ζεστασιά το χειμώνα καθώς «αναπνέει».

Το βαμβακερό περκάλι θεωρείται από τις καλύτερες ποιότητες ως προς τη μαλακότητα στην υφή και την αντοχή. Για γυαλάδα επιλέξτε το cotton-satin, γνωστό και ως βαμβακοσατέν  ή το mercerized cotton-satin, γνωστό ως σατέν μερσεριζέ.

Ακόμα και στο λευκό χρώμα, υπάρχει επιλογή για κάποιο διακριτικό σχέδιο, π.χ. εναλλαγή γυαλιστερών-ματ ριγών ή κάποιο άλλο διακριτικό μοτίβο.

ΠΑΠΛΩΜΑ

Ανάλογα με την εποχή και τις απαιτήσεις της περιοχής σε υγρασία, κρύο, ζέστη θα πρέπει να εξετάσετε τις ανάγκες για ζεστό ή πιο λεπτό πάπλωμα. Σε ό,τι αφορά το μέγεθος, το πάπλωμα είναι ένα μέγεθος μεγαλύτερο από το κρεβάτι. Το γέμισμα του παπλώματος, δίνει την αίσθηση του ανάλαφρου και αφράτου, συμβάλλοντας σε άνετο ύπνο. Τα συνθετικά γεμίσματα συνήθως κερδίζουν τις επιλογές, με την ψημένη βάτα αλλά και με νέα υλικά όπως το hollow fiber που δίνει την ίδια αίσθηση με το πούπουλο.

ΜΑΞΙΛΑΡΙΑ

Υπάρχει μεγάλη ποικιλία σε μαξιλάρια, τόσο σε ό,τι αφορά τα υλικά τους (αντιαλλεργικά, αντιβακτηριδιακά, πλενόμενα, κ.λπ.) όσο και σε ό,τι αφορά το μέγεθος και τη σταθερότητά τους. Περιλάβετε pillow menu, ένα μικρό κατάλογο με τα διαθέσιμα είδη μαξιλαριών που μπορεί να ζητήσει επιτόπου ο επισκέπτης.

ΠΕΤΣΕΤΕΣ

Οι πετσέτες και τα μπουρνούζια πρέπει να είναι απορροφητικά αλλά ταυτοχρόνως να στεγνώνουν γρήγορα. Σε γενικές γραμμές, όσο υψηλότερο είναι το βάρος μιας πετσέτας, τόσο πιο απορροφητική και βελούδινη θα είναι. Από την άλλη, όσο πιο πυκνή είναι μια πετσέτα, τόσο περισσότερο θα χρειαστεί να στεγνώσει. Το βάρος μιας πετσέτας κυμαίνεται μεταξύ 300-900 αλλά τα περισσότερα ξενοδοχεία χρησιμοποιούν πετσέτες μπάνιου βάρους τουλάχιστον 500 gr/m2.