Οι νέες τάσεις διακόσμησης επηρεάζουν και την επιλογή των επίπλων ενός ξενοδοχείου, τόσο για τα δωμάτια όσο και για τους κοινόχρηστους χώρους. Είτε πρόκειται για ένα νέο ξενοδοχείο, είτε για ανακαίνιση ή ακόμα και διακοσμητική αλλαγή, τα έπιπλα εκτός από λειτουργικά, πρέπει να εκπέμπουν τον ξεχωριστό χαρακτήρα που έχει το κάθε ξενοδοχείο. Κάθε κομμάτι της συλλογής επίπλων συμπληρώνει το ένα το άλλο, επιτρέποντας στον επισκέπτη να απολαύσει μια ενοποιημένη, σύγχρονη εξωτερική εμφάνιση.

MIX AND MATCH

Η εποχή που όλα τα δωμάτια ήταν ακριβώς ίδια, με τα ίδια ουδέτερα χρώματα, έχει περάσει. Τα ξενοδοχεία πλέον διακοσμούν τα δωμάτιά τους με πιο φυσικό και φιλόξενο τρόπο, συνδυάζοντας ξεχωριστά στοιχεία, χρώματα που κάνουν αντίθεση και ζωντανούς συνδυασμούς στα δωμάτια. Τα ξενοδοχεία ζουν την εποχή της χρωματικής αναγέννησης!

ΤΑ ΕΞΩ… ΜΕΣΑ

Μια από τις πιο ενδιαφέρουσες τάσεις στο ξενοδοχειακό design είναι το εξωτερικό περιβάλλον να «εισβάλει» στο εσωτερικό. Εσωτερικοί διακοσμητικοί καταρράκτες παίρνουν τη θέση τους στα lobby, βεράντες για όλες τις εποχές, μεγάλα φυτά και ανοίγματα με πανοραμική θέα. Στα έπιπλα, αυτό μπορεί να γίνει με την κατάλληλη επιλογή των υλικών και των αποχρώσεων. Έπιπλα που είναι εμπνευσμένα από σχέδια, χρώματα και υφές του φυσικού κόσμου. Μια τολμηρή επιλογή είναι σειρές που δίνουν την αίσθηση ότι προορίζονταν για εξωτερικούς χώρους.

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ

Υπάρχουν πλέον έπιπλα που είναι κατασκευασμένα από ανακυκλωμένα υλικά και ταυτόχρονα είναι πλήρως ανακυκλώσιμα. Για ένα ξενοδοχείο που επιδιώκει να λειτουργεί με βάση τους κανόνες της αειφορίας, αυτή η επιλογή δίνει επιπλέον «πόντους»! Οι σχεδιαστές επίπλων λαμβάνουν πια σοβαρά υπόψη τους την προστασία του περιβάλλοντος και φροντίζουν να διαφημίζουν τα προϊόντα που είναι κατασκευασμένα από υλικά ανακυκλώσιμα, ανακυκλωμένα ή φιλικά προς το περιβάλλον. Το ίδιο μπορεί να κάνει και ο ξενοδόχος με τη σειρά του.

ΤΟΠΙΚΗ ΠΙΝΕΛΙΑ

Και επειδή αειφορία δεν σημαίνει μόνο σεβασμός στο περιβάλλον, η ενσωμάτωση τοπικών στοιχείων αναφέρεται ως απαραίτητος παράγοντας στη δημιουργία εμπειριών στον επισκέπτη. Έπιπλα φτιαγμένα από τοπικά υλικά, με παραδοσιακό σχεδιασμό, από τοπικούς τεχνίτες μεταφέρουν στον επισκέπτη την κουλτούρα της περιοχής και δημιουργούν μοναδική ατμόσφαιρα.