ΠΩΣ ΘΑ ΠΕΤΥΧΕΤΕ ΙΔΑΝΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΜΕ ΤΟ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ ΚΟΣΤΟΣ

Ο σωστός κλιματισμός αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο για την εύρυθμη λειτουργία της ξενοδοχειακής σας επιχείρησης. Κανείς άλλωστε δεν επιθυμεί να ρισκάρει οι πελάτες του να μην μείνουν ικανοποιημένοι από τις συνθήκες που επικρατούν στα δωμάτια ή στους κοινόχρηστους χώρους του ξενοδοχείου. Γι’ αυτό και παρακάτω ακολουθούν μια σειρά από tips που θα σας βοηθήσουν να εξασφαλίσετε σωστή απόδοση από το κλιματιστικό σύστημα σας και παράλληλα να κάνετε τεράστια εξοικονόμηση ενέργειας…

ΕΠΙΛΟΓΗ ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΟΥ ΜΕ ΣΥΜΠΙΕΣΤΗ INVERTER

Ο συμπιεστής Inverter έχει τη δυνατότητα να μεταβάλλει την απόδοσή του, καταναλώνοντας ακριβώς όση ενέργεια χρειάζεται. Αυτό σημαίνει ότι η θερμοκρασία του χώρου παραμένει σταθερή, χωρίς τα συνεχή σταματήματα/ ξεκινήματα των συμβατικών συμπιεστών, επιτυγχάνοντας μεγάλη εξοικονόμηση ενέργειας.

ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ

Η απόδοση των κλιματιστικών μετριέται είτε σε kW/h είτε σε BTU/h. Kαι οι δύο μονάδες εκφράζουν την ποσότητα θερμότητας (ενέργειας) που είτε μπορεί να απορροφήσει η μονάδα σε λειτουργία ψύξης, είτε να προσδώσει σε λειτουργία θέρμανσης.

ΑΦΥΓΡΑΝΣΗ ΤΟΥ ΑΕΡΑ

Όταν μια κλιματιστική μονάδα λειτουργεί στην ψύξη, ιδιαίτερα κατά τις πιο θερμές ημέρες, ο αέρας που περνά μέσα από τη μονάδα ψύχεται, οι υδρατμοί υγροποιούνται και απομακρύνονται μέσω της αποχέτευσης. Αν η θέρμανση είναι έντονη συχνά αντιμετωπίζουμε πρόβλημα ξηρότητας του αέρα του χώρου, όπως συχνά μπορεί να συμβεί το χειμώνα. Οι περισσότερες απλές κλιματιστικές συσκευές δεν έχουν δυνατότητα να προσθέσουν υγρασία στον αέρα, οπότε για την αποφυγή της δυσάρεστης αίσθησης του ξηρού αέρα φροντίζουμε να μην επιλέγουμε ακραίες θερμοκρασίες (ιδανικά περίπου 26ο C το καλοκαίρι και 21ο C το χειμώνα).

ΣΩΣΤΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ

Η συντήρηση μιας κλιματιστικής μονάδας έχει διπλό σκοπό. Την εξασφάλιση της λειτουργίας της όσον αφορά στην απόδοση, αλλά και στον καθαρισμό, ώστε οι μικρο-οργανισμοί που αναπτύσσονται στο εσωτερικό της μονάδας να εξουδετερωθούν με τη χρήση κατάλληλων χημικών. Επιπλέον, η τακτική συντήρηση βελτιώνει την ποιότητα, την υγιεινή και την απόδοση λειτουργίας του, μειώνοντας έτσι και την κατανάλωση ενέργειας.

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΗΝ ΕΓΓΥΗΣΗ

Η διάρκεια εγγύησης του συμπιεστή είναι ιδιαίτερα σημαντική, καθώς ο συμπιεστής είναι το ανταλλακτικό με το μεγαλύτερο κόστος. Γι’ αυτό και πριν να προβείτε στην επιλογή οποιασδήποτε μονάδας, θα πρέπει να δείτε το χρονικό διάστημα που σας προσφέρει για τον συμπιεστή, αλλά και για τα υπόλοιπα μέρη κάθε μονάδας (εσωτερική – εξωτερικής).